My stories during the trip

March 11, 2007

Meet Stewie 2













Vancouver, Raincouver of Hongcouver city is niet echt de moeite om te zien des winters. Daarom kon ik Kristof hier moeilijk een zijn enige vakantie van t jaar laten doorbrengen. Stelt dat hij gedegouteerd geraakt van Canada, dan zal DHL hier waarschijnlijk nooit heer en meester kunnen worden van het courierswereldje. Wij dus met de American express hooggeheven naar de echte autoverhuurshop. Voor niet veel geld kregen we een zuinig Suzuki Swiftje. Even later doopten we hem tot Stewie 2 en reden zonder probleem Hope voorbij met 2 smiling faces.


We begonnen met twee dagen Silverstar en sliepen 1 nacht in het Hostel in het skigebied dus op 5 minuten van de piste, eindelijk het frankrijk gevoel van in je snowboardkleren te ontbijten. Dat was fijn. Daarna een dagje rust met een bezoek aan het plaatselijk zwembad van Kelowna, en sightseeing in de shopping Mall. Veel meer cultuur was er hier niet te beleven. Die avond zijn we wel in een Cowboy-keet binnengesukkeld waar ze allen in een lijntje aan het dansen waren met de bijhorende hopsa-beenslagen, jihaa geroep, en cowboy hoed gesmijt.. Geen zorg als je het u niet kunt inbeelden, ik heb de bewijzen op tape.


Uitgerust en gerecupereerd stonden we de volgende dag op Apex mountain. We hebben een prima rondleiding gekregen van 2 locals, die stonden te liften en zich in de swift gepropt hebben. Apex is een van de minste gebieden rond kelowna maar nog altijd beter dan ons eigen Grouse of zeker Sankt Vith.


De laatste twee dagen heb ik eindelijk mijn couchsurfster kunnen bereiken. Anne-Marie had me verteld dat we in haar Van konden slapen, maar toen we arriveerden bleek dat ze op het huis paste van een collega-vroedvrouw van haar die op vakantie was in Peru. Beetje ongemakkelijk maar wel gratis goed bed en eten konden we niet weerstaan. Die laatste twee dagen waren dus onvergetelijk. Kwam daarbij nog eens de schoone zonnige heuvels van Big White, waardoor het bijna een levende droom was... Merci Anne-Marie !!!



No comments: